Aanbieding!
Kunstenaar:Bolding, Cees

Winters stadsgezicht

 99,00

Artikelnummer: p17 479.003

Deze verstaalde ets uit 1920 toont vermoedelijk een woonwijk in de oude binnenstad van Amsterdam. Op de achterkant van de prent staat vermeld dat deze werd gemaakt door leden van St. Lucas ter bevordering der verkoop (1926). Een fraai uitzicht, vermoedelijk vanuit zijn atelier, op een winters Amsterdam. Dat Cees Bolding vele technieken beheerste, wordt andermaal door deze fraaie verstaalde ets onderstreept.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bolding, Cees

Cees Bolding (naamvariant: Cornelis Bolding; monogrammen: CB 'vervlochten', C 'in cirkel') werd op 7 januari 1897 in Wormerveer geboren en overleed op 1 november 1979 in Den Haag. Bolding volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Daarnaast was hij onder andere 'leerling' van Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Johannes Henricus Jurres, George Sturm en Nicolaas van der Waay. Later we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolding, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winters stadsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina