Aanbieding!

Domkerk en Toren in Utrecht

 29,25

Artikelnummer: k8 1594.001

Caspar Jacobsz. Philips graveerde dit werk in 1757 naar een tekenvoorbeeld van Jan de Beyer uit 1746. Goed zijn de restanten van het oude middenschip van de Utrechtse Domkerk te zien van na de storm van 1674 die honderd jaren eerder de stad Utrecht teisterde.

Gravure heeft serieuze ouderdomssporen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14.4 × 18.6 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, m.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Philips, Caspar Jacobsz.

Caspar Jacobsz. Philips [naamvarianten: Caspar Philips, Caspar Philips Jacobsz., Caspar Philips (jr.), Caspar Philips Junior] werd op 16 april 1732 in Amsterdam geboren en overleed op 19 maart 1789 eveneens te Amsterdam. Hij was leerling bij Jan Caspar Philips en werd zelf later leraar van W. Koch, Willem Kok (1761-1807) en Hendrik R. van Rossen. Hij was zowel etser als graveur, kunstheoreticus, auteur en uitgever in zijn geboortestad Amsterdam. Philips had vooral belangstelling voor...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Philips, Caspar Jacobsz..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Domkerk en Toren in Utrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina