Aanbieding!
Kunstenaar:Winkel, Maria

Wish I were there with you

 138,50

Artikelnummer: p24 685.002

Maria Winkel(-Hendriks) is – buiten de kring van Dordtse Picturanen – nauwelijks landelijk nog bekend. Dat is niet alleen jammer maar feitelijk treurig. Begaafd en fantasievol is slechts een magere omschrijving van deze kunstenares. Maar wellicht was het leven in de schaduw van haar succesvolle man / kunstenaar Anton Winkel daar mede debet aan. We prijzen ons gelukkig dat we nog een paar van haar creaties hebben weten toe te voegen aan onze verzameling van Dordtse (Pictura)kunstenaars.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 77 × 52 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, m.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Winkel, Maria

Maria Winkel (naamvarianten: Maria Hendriks, Maria Winkel-Hendriks, Maria Hendrica Elisabeth Hendriks) werd op 2 juli 1923 in Rotterdam geboren. Zij trouwde in 1953 met de Dordtse kunstenaar Antoon Winkel. Maria volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Later werd Maria Winkel zelf docent aan de Haagse Akademie van Beelden Kunsten. Maria Winkel was als kunstenares voornamelijk werkzaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winkel, Maria.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wish I were there with you'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina