Geldersch achterbuurtje

 10,00

Artikelnummer: CO 207.004
Onderwerpen: ,

Deze houtgravure werd gesneden door M. Weber voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtsnede betreft een bekend werk van Anton Mauve.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10.5 × 17.9 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, l.o., r.o., toelichtende tekst(en)

Mauve, Anton

Anton Mauve was familie van Van Gogh (neef). Hij werkte van 1858-1868 voornamelijk in Haarlem, rond 1870 in Amsterdam, van 1872-1885 veelal te Den Haag. Anton Mauve was naast Josef Isaëls (1824-1911), Albert Neuhuys (1844-1914) en Hendrik Kever (1854-1922) een van de bekendste schilders van de Larense School. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het dorp Laren. Antonij Rudolf Mauve werd geboren op 19 september 1838 in Zaandam en overleed 60 jaar later in Arnhem op 5 februari 1888...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mauve, Anton.

Weber, Max

Max Weber werd op 18 april 1881 in Bialystok (Polen) geboren en overleed op 4 oktober 1961 in Great Neck (New York). Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan het Prat Institute School of Art and Design (Brooklyn / N.T.) en aan de Académie Matisen in Parijs. Hij was onder andere leerling bij Arthur Wesley Dow en Henri Matise. Als kunstenaar was hij actief als beeldhouwer, graficus, schilder, aquarellist, vervaardiger van gouaches, pastellist, houtsnijwerker, lithograaf, docent aan academi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weber, Max.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Geldersch achterbuurtje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina