Scheveningsch echtpaar

 12,00

Artikelnummer: CO 1156.002

Deze houtgravure werd gesneden door Walter voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op www.CaputOvis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout danwel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van David A.C. Artz.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18.5 × 22.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, geen, l.o.

Stijl

Artz, David Adolph Constant

David Adolph Constant Artz (naamvarianten: Adolphe Artz, David Artz, David Adolphe Constant Artz; signeerde als Artz of D.A.C. Artz) werd op 18 december 1837 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 8 november 1890. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij Jozef Israëls en Louis Royer. David wordt tot de Haagse School en Japonisme gerekend. Artz was lid van de Hollandsche Teekenmaatschappij. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Artz, David Adolph Constant.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Scheveningsch echtpaar'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina