Aanbieding!
Kunstenaar:Adamse, Marinus

Zeeuwse boerin

 235,00

Uitverkocht

Artikelnummer: k1 002.002
Onderwerp:

Naast de bijzondere vaardigheden van Adamse op olieverfgebied zijn ook zijn tekenkwaliteiten ongekend groot. De kop van deze Zeeuwse boerin is zo levensecht getekend dat het lijkt alsof het een foto is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Overig

Adamse, Marinus

Marinus Adamse Dordrecht (geboren op 17 oktober 1891 en gestorven op 15 augustus 1977). De Dordtse schilder Marinus Adamse begon zijn artistieke leven als arbeider in de glasfabriek van Bouvy in Dordrecht. Toen hij over tekentalent bleek te beschikken stelde een toelage hem in staat om te studeren aan de academie in München. Daarna bracht hij enige tijd door in Rotterdam waar hij in 1917 deelnam aan de eerste tentoonstelling van De Branding. Adamse was lid van Pulchri te Den Haag en Tee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Adamse, Marinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeeuwse boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina