Aanbieding!

Zeilende driemaster

 165,00

Artikelnummer: p33 211.001
Onderwerpen: ,

Een zeer bijzonder schilderij van een bijzondere (en obscure) broodkunstenaar. Meeuw van Rotterdam legde in vele, vele producties vrijwel alles in tekeningen vast in zuidwest Zuid-Holland wat hem voor ‘ogen’ kwam. Daarom is het des te meer opmerkelijk dat hij zich kennelijk ook aan marineonderwerpen heeft gewaagd. En een wel een zeer geslaagde poging daartoe! Het is jammer te noemen dat hij zich niet vaker aan andere onderwerpen en technieken heeft gewaagd dan aan tekeningen voor kranten en tijdschriften.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60.5 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Meeuw van Rotterdam

Meeuw van Rotterdam (naamvariant: Meeuwis van Rotterdam) werd op 8 november 1929 in Puttershoek geboren. Pseudoniem van een tekenaar / schilder uit Puttershoek. Meeuw van Rotterdam (inmiddels woonachtig in Rossum) is inmiddels 83 jaar en nog steeds actief als kunstenaar. Werkte veel in de omgeving van Rotterdam, Hoekse Waard en Dordrecht. Ook heeft hij veel getekend voor regionale kranten, met name voor De Dordtenaar als 'huis'tekenaar en opvolger van Cor Noltee. Zijn productie betre...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meeuw van Rotterdam.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeilende driemaster'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina