Aanbieding!

Zeldzame collage met zilverpapier

 78,00

Artikelnummer: p27 849.001

Tienduizenden objecten van keramiek tot posters van Rosina Wachtmeister vonden hun weg naar evenzovele woon- en kinderkamers. Hier echter zien we een veel minder bekend ‘product’ van haar: de collage. Vermoedelijk betreft het hier een unica. De ondergrond is weinig meer dan een litho. De opgelegde zilverfolie figuren doen in de verte denken aan die van Klaas Gubbels. Gezet naast haar vele meer bekende werken [van keramieken, kleurrijke poezenfiguren tot een veelheid van vrolijke (poezen)posters] blijkt eens te meer hoe uniek Wachtmeister als kunstenares is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 53.5 × 72.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Diversen

,

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o.

Stijl

,

Wachtmeister, Rosina

Rosina Wachtmeister (signeerde als Rosina Wachtmeister en ook wel als ROSINA) werd op 7 januari 1939 in Wenen geboren en groeide op aan de oever van het Attameer. Rosina studeerde in Porto Alegre in Brazilië beeldende kunsten met als specialisatie collages (met gebruik van o.a. zilver- en goudfolie). Vanaf 1974 is zij als kunstenares actief in Capena (bij Rome) en ontwikkelde zij een zeer uitgebreide productielijn vooral op basis van gestileerde kattenfiguren (van litho's tot keramiek) ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wachtmeister, Rosina.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeldzame collage met zilverpapier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina