Kunstenaar:Stroosma, Jan

Zomerpostzegel 1964 (5ct)

 2,00

Artikelnummer: COL 851.001
Onderwerp:

Jan Stroosma ontwierp samen met Theo van Amstel, Peter Jansen en Jos van den Berg de ‘Zomerpostzegels 1964’ (zie ook COL 853.001, COL 852.001 en COL 343.015). Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 3.2 × 2.4 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Stroosma, Jan

Jan Stroosma werd op 16 november 1928 in Leeuwarden geboren en overleed op 3 mei 1983 eveneens in Leeuwarden. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en was leerling bij Kuno Brinks, Gé Röling en Jan Wiegers. Later werd hij benoemd tot leraar aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Kunstnijverheidsschool in Leeuwarden. Later was hij zelf weer leraar van onder andere Ben Berns, Evert Jan Deelstra, Henk Helmantel, Murk Kuipers, Elly Meijer, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stroosma, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zomerpostzegel 1964 (5ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina