Kunstenaar:Noordzij, Gerrit

Zomerpostzegel 1975 (50ct)

 2,50

Artikelnummer: COL 850.001a
Onderwerp:

Gerrit Noordzij ontwierp samen met Rein Draijer de ‘Zomerpostzegels 1975’ (zie ook COL 734.005). Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 2.5 × 3.6 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Noordzij, Gerrit

Gerrit Noordzij werd op 2 april 1931 in Rotterdam geboren. Hij volgde een kunstzinnige deelopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (in 1954) en was leerling bij Piet van Trigt maar verder vooral autodidact. Vanaf 1960 tot 1990 was hij actief als docent grafische vormgeving in schrift en typografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij onder andere de leraar was van Erik van Blokland, Frank Blokland, Christoph Noordzij, Peter Matthias Noordz...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noordzij, Gerrit.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zomerpostzegel 1975 (50ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina