Aanbieding!

Zon, duinen en velden

 60,00

Artikelnummer: CO 012.240

‘Oud’ werk van Herman van der Avoort is zeldzaam. Hier andermaal één van zijn vroegere werken (we spreken hier over de zeventiger jaren van de 20ste eeuw) van de toen net met schilderen begonnen kunstenaarskleinzoon en naamgenoot “Herman van der Avoort’. Zijn zo kenmerkende eigenzinnigheid (fantasie en kleurenkeuze) was toen al duidelijk in dit werk te herkennen. Hij schilderde destijds – en trouwens nog steeds – voornamelijk thuis en maakte vooraf zelden potloodschetsjes – zoals veel van zijn kunstenaarscollegae – maar werkte direct vanuit zijn gevoel en geheugen. Van der Avoort was als aanloop naar zijn latere uitgebreide oeuvre in zijn jonge jaren al volop aan het experimenteren wat trouwens nog steeds zijn belangrijkste drijfveer is als inmiddels bejaarde kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 114.5 × 75 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zon, duinen en velden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina