Aanbieding!

Herfstlandschap

 107,00

Artikelnummer: p31 603.002
Onderwerpen: ,

Willem Weissenbruch was zeer gevoelig voor alles wat onder de noemer van natuurverschijnsel en -kracht viel. In het bijzonder waren het de seizoenswisselingen en de natuurkrachten. Deze fraaie houtskooltekening / aquarel combineert de beide krachten heel knap. Je voelt hier bijna een Hollandse storm over het landschap razen die de bomen en struiken dwingt in eerbied te buigen voor het natuurgeweld. Dit beeld wordt nog versterkt door de bladloze takken alsof de bomen roepen ‘wij geven ons over’.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 15 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

aquarel, houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Weissenbruch, Willem

Willem Weissenbruch (naamvariant: Willem Johannes) werd op 14 februari 1864 in Den Haag geboren en overleed op 17 oktober 1941 in Aerdenhout (Bloemendaal). Hij was de zoon van Jan Hendrik Weissenbruch. Willem Johannes volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Fridolin Becker, Johannes Stortenbeker en Jan Hendrik Weissenbruch (zijn vader die ook veel invloed op schilder- en tekengebied op hem had).Later was hij zelf weer de leraar ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Herfstlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina