Kunstenaar:Jaegher, Luc De

Wereldbibliotheek

 30,00

Artikelnummer: CO 658.001
Onderwerpen: , , , ,

Woensdag 13 juli 2005 was het dan zover! De Wereldbibliotheek bestond 100 jaar. Leo Simons – dé drager van het idee WB – zei ooit kort samengevat: ‘Lezen is deelnemen aan de cultuur van verleden, heden en toekomst’. En dit statement doet vandaag-de-dag nog steeds opgeld. Luc de Jaegher heeft Simons’ uitspraak in al haar facetten vervat in deze razend knappe houtsnede.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10.5 × 17.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Jaegher, Luc De

Luc De Jaegher (naamvariant: Luc de Jaeger; monogrammeerde als LDJ en LDJ ineen en aaneen) werd op 1 januari 1912 in Borgerhout bij Antwerpen geboren en overleed op 24 juni 1987 in Brugge. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie en aan het Hoger Instituut te Antwerpen. Luc volgde onder andere lessen bij I. Opsomer, L. Peeters, Ed. Pellens en M. Brocas. Luc De Jaegher was jarenlang (1961-1978) directeur van de Brugse Academie voor Beeldende Kunsten. Hij maakte als grafic...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jaegher, Luc De.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wereldbibliotheek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina