Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Toorop, Jan

10de statie (Jezus wordt van zijn kleederen beroofd en met gal en azijn gelaafd)

 3,00

Artikelnummer: COL 310.113 / COL 310.113b Categorieën: , , Tags: , ,

Ooit lithografeerde Jan Toorop een veertiental staties bij wijze van beeldverhaal over de veroordeling van Jezus door Pilatus tot aan zijn graflegging. Hier de 10de Statie:

Jezus wordt van zijn kleederen beroofd en met gal en azijn gelaafd.

De Sint-Bernulphuskerk is een R.K. neogotische hallenkerk te Oosterbeek. De door deze kerk uitgegeven berichtenkaart COL 310.113b meet gevouwen 14,5 x 12,3.

afmetingen 13,3 × 9 cm
1. prentsoort

,

2. status

, ,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, ,

6. signering

, , , ,

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

,

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over '10de statie (Jezus wordt van zijn kleederen beroofd en met gal en azijn gelaafd)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.