Ga naar de inhoud

Allegorie: bedelaars melden zich aan het hof

Privécollectie

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Albrecht Altdorfer maar pas lange tijd na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Gemäldegalerie Berlin, het Staatliche Museen Preußischer Kulturbesitz (zie de tweede foto, No. VD 2051). Een terecht initiatief, want deze schildering verrast zelfs als ansichtkaart. Het werk zelf maakt deel uit van de Gemäldegalerie Berlin, het Staatliche Museen Preußischer Kulturbesitz, Berlin.

afmetingen 14,8 × 10,4 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Altdorfer, Albrecht

Albrecht Altdorfer werd ca. 1480 in Altdorf (Neder-Beieren) geboren en overleed op 12 februari 1538 in Regensburg. Er is weinig bekend over Altdorfer waar het zijn kunstenaarsontwikkeling betreft. Wel labelen we hem als de belangrijkste vertegenwoordiger van de 'Donau-school'. Altdorfer was niet alleen kunstschilder maar ook architect. Daarnaast was hij maatschappelijk actief als raadslid in Regenburg. Bekend is wel dat hij sterk werd beïnvloed door Lucas Cranach de Oude en Max Reichlic...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Altdorfer, Albrecht.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Allegorie: bedelaars melden zich aan het hof'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.