Amsterdam: Prinsenhof

Privécollectie (niet te koop)

Het Prinsenhof kent een religieuze oorsprong (Sint-Ceciliaklooster) en stamt uit het begin van de 15e eeuw. Bij de Alteratie van Amsterdam in 1578 werd het bestemd tot logement voor hoge gasten. De naam Prinsenhof kreeg het gebouw vermoedelijk vanwege een verblijf van Willem van Oranje.

In 1586 werd de kapelbestemming: schermschool. Het resterende deel werd door de Admiraliteit van Amsterdam gebruikt als onderkomen van de afgevaardigden uit de provincie. Daarnaast hadden belangrijkste functionarissen, zoals de advocaat-fiscaal er hun woning.

afmetingen 15 × 10.5 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Wenckebach, Ludwig Willem Reijmert

Ludwig Willem Reijmert Wenckebach [naamvariant: Willem Wenckebach; signeerde LWRW (verweven)] werd op 12 januari 1860 in Den Haag geboren en overleed op 25 juni 1937 in Santpoort-Noord. Willem was leerling bij Jacob Eduard van Heemskerck van Beest en Dirk van Lokhorst. Zelf leidde hij op latere leeftijd Rie de Balbian Verster-Bolderhey, Frans Baljon, Johan Briedé, Johan Jacobs (1881-1955), Marie Jorissen-Cox, Johannes Josseaud, Kees Laan, Jan Harm Oostendorp en Oswald Wenckebach op. Hij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wenckebach, Ludwig Willem Reijmert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amsterdam: Prinsenhof'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.