Ga naar de inhoud

Concert aan de rand van het water

Privécollectie

De Manufacture des Gobelins is een voormalige koninklijke fabriek die is geïnstalleerd in de werkplaatsen van de Gobelins-ververijen, aan de oevers van de rivier de Bièvre in Parijs. Gemaakt door Vlaamse stoffeerders, op instigatie van Henri IV, beleefde het zijn grote bloei onder Lodewijk XIV. Colbert gaf het in 1667 de titel van “koninklijke fabricage van Crown-meubels”. Hij benoemde Charles Le Brun tot hoofd. Deze fabriek is dan een enorme werkplaats waar we alles componeren en uitvoeren wat meubels, cartoons van wandtapijten, goudsmid, meubelmakerij en beeldhouwkunst is. Schilders met groot talent, Van der Meulen, Yvart en Boël worden opgeroepen om model te staan ​​voor schilderijen. Pierre Mignard volgt Le Brun op als directeur. Aan het einde van het bewind van Lodewijk XIV werden de Gobelins-arbeiders ontslagen wegens gebrek aan geld om hen te betalen. Aan het einde van de 17e eeuw zorgde het herstel van de vrede ervoor dat er weer wat activiteit ontstond bij de Gobelins, die zich uitsluitend toelegden op het weven van wandtapijten. De mooiste oude wandkleden uit de koninklijke collecties, Fructus Belli, Histoire de Scipio, Les Mois Arabesques, Les Chasses de Maximilien, les Mois Lucas, stonden model voor herwevingen in de Gobelinsfabriek. Les Gobelins is nog steeds een nationale tapijtfabriek. dienden als model voor herwevingen bij de Manufacture des Gobelins. Les Gobelins is nog steeds een nationale tapijtfabriek. dienden als model voor herwevingen bij de Manufacture des Gobelins. Les Gobelins is nog steeds een nationale tapijtfabriek.

afmetingen 14,2 × 9,1 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Concert aan de rand van het water'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.