De barmhartige Samaritaan

Privécollectie (niet te koop)

De Samaritanen zijn een etno-religieuze gemeenschap. Een deel van hen woont (nog) in het oorspronkelijke gebied op de Westelijke Jordaanoever van Palestina in Kiryat Luza bij Nablus. Na de stichting van de staat Israël 1948 scheidde een groep zich af en ging wonen in Holon bij Tel Aviv in Israël. Samaritanen leefden al rond 800 v.Chr. in het Israël van toen, dat nu deels Palestina wordt genoemd, in de landstreek Samaria, waaraan ze hun naam ontlenen. Zij noemen zichzelf Shomeriem (behoeders van de Thora).

afmetingen 13.8 × 8.6 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Herri met de Bles

Herri met de Bles (naamvarianten: Hendrik Bles, Herri de Bles, Herri Blesio, Henricus Blesius, Herri Blesius, Civetta, Henrico da Dinant, Henrico da Dinant, Henri de Bouvignes, Herry de Patenir) werd vermoedelijk rond 1510 in Dinant (Bouvigne-sur-Meuse) geboren en is in ieder geval na 1555 pas gestorven. Vermoedelijk was hij als kunstenaar autodidact. Wel weten we dat hij les gaf aan Frans Mostaert. Als schilder zijn van hem vooral zijn landschappen en architectuurproducten bekend gebleven...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Herri met de Bles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De barmhartige Samaritaan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.