Ga naar de inhoud

De lunch

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1203.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van François Boucher vele jaren na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Les Edition Braun, Parijs (zie ook de tweede foto, nr. 307). Een terecht initiatief want dit schilderij is van grote klasse. Het origineel bevindt zich in het Louvre, Parijs.

Daarnaast werd hetzelfde werk ook door Edito-Services S.A. (zie de derde en vierde foto, Nr. KR D2 441 03-17).

afmetingen 10,5 × 14,9 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Boucher, François

François Boucher werd op 29 september 1703 in Parijs geboren en overleed daar ook op 30 mei 1770. Hij was koud gelieerd aan de schilders Jean-Batiste Deshayes en Pierre-Antoine Baudouin. Boucher volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie Royale de Peinture et de Sculpture in Parijs en was onder andere leerling bij Louis Galloche en Jean-François de Troy. Later werd hij zelf docent en zelfs directeur van de Académie waar hij onder zijn leerlingen onder andere telde Giuseppe Baldrighi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Boucher, François.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De lunch'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.