Kunstenaar:Lancret, Nicolas

De schaatsenrijders

Privécollectie (niet te koop)

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Nicolas Lancret – ook nog na hun dood kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door het Musée National du Louvre, Parijs (zie ook de tweede foto, nr. 466). Een terecht initiatief, want dit fraaie schilderij boeit elke toeschouwer ongekend. Het origineel bevindt zich in het Musée National du Louvre, Parijs.

afmetingen 14.9 × 10.5 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Lancret, Nicolas

Nicolas Lancret werd op 22 september 1690 in Parijs geboren en overleed daar ook op 14 september 1743. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie Royale de Peinture et de Sculpture in Parijs en was leerling bij Pierre Dulin en Claude Gillot (1673-1722). Nicolas was als kunstenaar zowel actief als (hof)schilder, vervaardiger van gouaches als tekenaar. Zijn voorstellingen betroffen vooral allegorische-, genre-, jacht-, vogels- en militaire voorstellingen alsmede landschappen en portr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lancret, Nicolas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De schaatsenrijders'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.