Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Haver, Carl

Frierich Ludwig Jahn

Privécollectie

Artikelnummer: COL 2905.001 Categorieën: , , Tags: ,

Friedrich Ludwig Jahn werd in Lanz geboren. Hij bezocht hij het gymnasium, maar maakte deze niet af. Desondanks probeerde hij aan verschillende universiteiten (Halle, Greifswald, Breslau) te gaan studeren maar werd vanwege het ontbreken van een gymnasiumdiploma weer weggestuurd. Intussen hield hij zich wel uitvoerig met geschiedenis en de Duitse taal bezig. Hij ontmoette in 1802 Ernst Moritz Arndt en raakte door diens ideeën geïnspireerd en ontwikkelde daarop een nationalistische ideologie.

Lithograaf van het portret is Georg Ludwig Engelbach.

Onduidelijk is het of het vermelde nummer op de weerzijde het kaartnummer betreft of et jaartal!

afmetingen 9 × 13,9 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Haver, Carl

Carl Haver werd in 1859 in Schwerte geboren en overleed in 1924 in Düsseldorf. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Kunstacademie van Düsseldorf bij onder andere Peter Janssen de Oude. Carl manifesteerde zich vooral als schilder van portretten, genres, interieurs en landschappen waarin hij vooral Nederlandse motieven in verwerkte. Hij was één van de oprichters van de Novembergroep in Düsseldorf. Als kunstenaar was hij vooral actief in Düsseldorf en in Nederland (Noord-Brab...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Haver, Carl.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Frierich Ludwig Jahn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.