Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Buchser, Frank

Gottfried Keller

Privécollectie

Een wel heel bijzondere postkaartuitgave. Feitelijk een uitgave ter onderstreping in reclame- / postkaartvorm van een Zwitserse, nationale feestdag, fondsverwerving voor beeldende kunstenaars / kunstenaars wezen en -weduwen en tevens een onderstrepen van de werken van een specifieke Zwitserse auteur. En mede omdat Zwitserland meertalig is, zijn in drie talen toelichtende teksten bijgevoegd.

Aan deze set werd een drietal postkaarten toegevoegd van aan de kunstenaar Gottfried Keller toegewijde beelden.

afmetingen 9,5 × 14,4 cm
0. ontwerp / vorm / datering

1. prentsoort

,

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Buchser, Frank

Frank Buchser (naamvariant: Franz Buchser, F. Buchser, buchser frank, Frank, Frans Bouchser) werd op 15 augustus 1828 in Solothurn (Zwitserland) geboren en overleed op 22 november 1890 in Felbrunnen-St. Niklaus. Aanvankelijk zou hij piano- / orgelmaker zijn geworden maar een (sociale) gebeurtenis deed hem besluiten om schilder te worden. Daartoe nam hij tekenlessen bij Heinrich von Arx en reisde vervolgend via Parijs en Florence naar Rome om uiteindelijk (autodidactisch) kunst te gaan stud...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Buchser, Frank.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gottfried Keller'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.