Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Degas, Edgar

La classe de danse

 1,00

Artikelnummer: COL 2x 1205.002 / COL 1205.002b Categorie: Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Edito-Services S.A. zowel in het Frans als Nederlands. Een terecht initiatief, want het toenmalige werk van Hilaire Degas (ofwel: Germain Edgar de Gas) boeide en boeit nog steeds velen. Vooral zijn impressionistische manier van schilderen zal door velen als bekend worden beleefd. Het oorspronkelijke werk zelf bevindt zich in het Musée du Louvre (Jeu de Paume), Parijs.

afmetingen 10,5 × 15 cm
0. ontwerp / vorm / datering

1. prentsoort

2. status

, ,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

Degas, Edgar

Edgar Degas (naamvarianten: Edgar Hillaire Germain Degas, Hillaire Germain Edgar Degas, De Gas,  Hillaire-Germain-Edgar de Gas) werd op 19 juli 1834 in Parijs geboren en overleed op 27 september 1917 eveneens in Parijs. Degas volgde een kunstzinnige opleiding aan de École des Beaux-Arts in Parijs en was leerling bij Félix-Joseph  Barrias en Louis Lamothe. Als kunstenaar was hij werkzaam in Florence, Londen, Parijs en België. Degas was naast beeldhouwer en dichter ook actief als fotograaf, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Degas, Edgar.

Heeft u een vraag of opmerking over 'La classe de danse'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.