Ga naar de inhoud

L.P.J. Holzhaus ex libris

Privécollectie

Onbekend om welke L.P.J. Holzhaus het hier handelt. Mogelijk de voormalige eigenaar van de im-, export- en transitofirma L.P.J. Holzhaus Overseas Trading BV uit Amsterdam.

Gesigneerd: r.m. monogram ‘R’. Ofschoon niet geheel zeker lijkt het monogram in de exlibris sterk op die van Pam Georg Rueter. Idem de gehanteerde techniek. Desondanks categoriseren we de kunstenaar als ‘onbekend’.

afmetingen 7 × 9,5 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Rueter, Pam Georg

Pam Georg Rueter (naamvariant: Georg Rueter) werd op 18 februari 1906 in Sloten bij Amsterdam geboren en overleed op 10 september 1998 eveneens te Amsterdam. Pam was een zoon van Georg Rueter (1875-1966) en een broer van Gerarda Rueter (1904-1993). Pam volgde opleidingen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan het Rijksinstituut tot Opleiding van Tekenleraren. Hij was onder andere als kunstenaar werkzaam in Amsterdam, Karlsruhe, Haarlem en Eindhoven. Zijn kwalifi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rueter, Pam Georg.

Heeft u een vraag of opmerking over 'L.P.J. Holzhaus ex libris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.