Ga naar de inhoud

Lodewijk II van Trémoille

Privécollectie

Lodewijk II was de oudste zoon van Lodewijk I van Trémoille en burggraaf van Thouars uit diens huwelijk met Margaretha van Amboise. Na de dood van zijn vader in 1483 werd hij burggraaf van Thouars, vorst van Talmont, graaf van Guînes en Benon en baron van Sully. Ook oefende hij de functie van Eerste Kamerheer van de koning uit.

Hij diende in het Franse leger. Tijdens de zogenoemde Gekke Oorlog voerde hij een leger aan dat namens koning Karel VIII de belangen van de Franse kroon in Bretagne moest verdedigen nadat hertog Frans II zich van de Fransen had afgekeerd en de zijde van Lodewijk van Orléans had gekozen. Zijn beslissende overwinning in de Slag bij Sint-Aubin op 28 juli 1488 maakte definitief een einde aan de Bretonse onafhankelijkheid.

Dit portret wordt toegeschreven aan de schilder Domenico Ghirlandaio! (tevens is een kleurenfoto bijgevoegd).

 

Beschrijving kaart COL 2924.001

 

SCHOONZIJDE

b. + m. + o.            : beeld

o.l. + o.r.                : kaartnummer

o.m.                         : gegevens beeld + locatie werk

WEERZIJDE

b.m.                         : Carte postale

l.m.                           : gegevens uitgever

m. +o.                       : geen indelingt

afmetingen 9 × 14,1 cm
0. ontwerp / vorm / datering

, ,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

Ghirlandaio, Domenico

Domenico Gherlandaio (naamvarianten:Domenico  Ghirlandajo, Domenico Grillandajo, Domenico Currado Bigordi) werd in 1440 in Florence geboren en overleed op 11 of 14 januari 1494 eveneens in Florence. Over de eigen kunstzinnige opleiding(en) is ons niets bekend. Wel dat hij onder zijn latere leerlingen onder andere Bartolommeo di Giovanni, Juann de Borgoña, Giuliano di Piero di Simone Bugiardini, Francesco Granacci, Sebastiano Mainardi, Michelangelo, Carlo Portelli, Domenico Puligo en Jacopa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ghirlandaio, Domenico.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lodewijk II van Trémoille'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.