Mr. L.P. van de Spiegel, Raadpensionaris van Holland

Privécollectie (niet te koop)

Artikelnummer: CO 1349.020 Categorieën: ,

Deze gravure van Reinier Vinkeles van het werk van Pieter Oets van Mr. L.P. van de Spiegel, Raadpensionaris van Holland werd door een voor ons onbekende uitgever verspreid.

afmetingen 8.9 × 14.7 cm
1. prentkunst

2. status

3. periode

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

6. signering

geen / n.v.t.

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Oets, Pieter

Pieter Oets (naamvariant: Pieter Oust) werd op waarschijnlijk 8 mei 1720 in Amsterdam geboren en overleed daar ook rond 20 maart 1790. Over zijn kunstzinnige scholing is ons niets bekend. Pieter was actief als tekenaar, (miniatuur)schilder, kunsthandelaar, graveur en prentmaker in zowel Zeeland als Rotterdam en Amsterdam. Hij was gespecialiseerd in portretten. Vermeld in Thieme / Becker, Waller, Scheen, Witt Checklist, Dumas.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Oets, Pieter.

Vinkeles, Reinier

Reinier Vinkeles werd op 19 juni 1741 in Amsterdam geboren en overleed op 30 januari 1816 eveneens in Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Amsterdamse Stadstekenacademie. Hij was onder andere leerling bij Jacques-Philippe Le Bas en Jan Punt. Onder zijn latere eigen leerlingen telde hij onder andere Jacob Ernst Marcus, Jacobus Millies, Abraham Vinkeles, Harmanus Vinkeles (1745-1804), Johannese Vinkeles en Daniël Vrijdag. Reinier was naast (pen)tekenaar ook actief als ets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vinkeles, Reinier.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mr. L.P. van de Spiegel, Raadpensionaris van Holland'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.