Ga naar de inhoud

Sabijnse maagdenroof

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1292.001 / COL 1292.001b Categorieën: , Tags: , ,

Van vele kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van de beeldhouwer Giambologna – kunstwerken verspreid middels ansichtkaarten. De uitgever van deze ansichtkaart is N.PG., Florence (zie ook de eerste en tweede foto, nr. 105). Het origineel bevindt zich als onderdeel van de beeldengalerij op de Plaza della Signoria in Florence.

Daarnaast heeft een voor ons onbekende tekenaar (Mastragiarenni?) ook dit wereldberoemde beeld vastgelegd. Zie bijgevoegde kaart [COL 1293.001b (10.3 x 15)].

afmetingen 8,6 × 13,7 cm
1. prentsoort

,

2. status

,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, ,

6. signering

, , ,

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

(teken)kopie

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van (teken)kopie.

Giambologna

Giambologna (naamvarianten: Giovanni da Bologna, Jean Boullongne, Jean de Boulogne, Jean de Boulongne, Gianbologna) werd rond 1529 in Douai geboren en overleed op 13 augustus 1608 in Florence. Giambologna was leerling bij Jacques Dubroeucq. Later telde hij - inmiddels een beroemd beeldhouwer - onder zijn leerlingen onder andere Willem van den Broecke, Pietro Franqueville, Hans Mont, Pieter de Neve, Antoni Susini, Fransesco Susini, Pietro Tacca en Adriaen de Vries. Giambologna was als kunstena...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Giambologna.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sabijnse maagdenroof'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.