Ga naar de inhoud

Stadsgezicht

Privécollectie

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de Uitgever J. Philip Kruseman, Den Haag (zie de tweede foto, nr. KR 182). Een terecht initiatief, want het werk van Johan Hendrik van Mastenbroek boeide en boeit nog steeds velen. Vooral zijn manier van tekenen en schilderen zal door eenieder anders woorden beleefd. Waar het werk zelf zich bevindt, is ons niet bekend.

afmetingen 15 × 10,2 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Mastenbroek, Johan Hendrik van

Johan Hendrik van Mastenbroek (signeerde als J.H. van Mastenbroek) werd op 4 december 1875 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 16 november 1945. Hij was de zoon van Jan van Mastenbroek. Aanvankelijk autodidact volgde hij later toch nog een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Hij was er onder andere leerling bij Alexander Henri Robert van Maasdijk. Zelf werd hij later de leraar van Joop Molenaar en Hendrik van Randw...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mastenbroek, Johan Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.