Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Vos, Riek de

Voorjaarsbouqut III

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1046.002 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van de bekende mondschilderes Riek de Vos – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Uitgever / initiatiefnemer van deze ansichtkaart is Remóvos, Amsterdam (zie tweede foto. nr. 961). Een goed initiatief, zowel cultureel, sociaal als economisch. Het werk zelf bevindt zich vermoedelijk in het archief van Remóvos, Amsterdam.

afmetingen 15 × 10 cm
1. prentsoort

,

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Vos, Riek de

Riek de Vos werd op 6 januari 1928 in Benschot (bij Lopik) geboren. Als gehandicapten buitte ze haar schildertalent maximaal uit zonder hieraan voorafgaande enige theoretische opleiding te hebben gevolgd. Naast olieverf werkte ze veel met waterverf; haar meest favouriete onderwerpen waren landschappen en bloemstilevens. In Varese (Italië) werd ze hiervoor dan ook terecht onderscheiden. Riek was lid van de Vereniging van mond- en voetschilders. Vermels in Scheen, Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Riek de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorjaarsbouqut III'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.