Boerderij

Artikelnummer: p13 267.002

In elk opzicht was Piet van Wijngaerdt een begenadigd kunstenaar. Als lithograaf wist hij op het eerste gezicht op zeer simpele wijze een bijzondere sfeer te creëren (in dit geval: een sombere). Deze litho is er een sprekend voorbeeld van. Je zou ook kunnen denken dat Piet van Wijngaerdt slim combineerde wat hij van zijn collegae kunstenaars in Bergen ‘pikte’. Onmiskenbaar zijn in deze litho de opvattingen van een Leo Gestel, Dirk Filarski maar ook van Bernard Essers en Jelle Troelstra terug te vinden. Laten we het er maar op houden dat ze elkaar voortdurend hebben beïnvloed.

Afmetingen 72 × 60.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stroming

Vindplaats origineel

Wijngaerdt, Piet van

Piet van Wijngaerdt (naamvariant: Petrus Theodorus van Wijngaerdt) werd op 4 november 1873 in Amsterdam geboren en overleed op 25 januari 1964 in Abcoude. Hij werd opgeleid aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij August Allebé, George Hendrik Breitner, Carel Lodewijk Dake en Nicolaas van der Waay. Later was hij zelf weer de leraar van Frans Josef Alkemade, Otto van Bennekom, Wim Bosma, Arend Bosscher, Anna Maria Braakensiek-Dekker, Alijd Brink, Cornel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijngaerdt, Piet van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.