Vriendelijk landschap met boerderij

Artikelnummer: CO 130.001

Eén van de oudste werken deel uitmakend van de Caput Ovis-collectie. Een romantisch geschilderd landschap op een houten plaat van Meindert Hobbema, vermoedelijk ooit als beschilderd paneel onderdeel van een oude sierkast of binnendeur in een deftige huis uitgemaakt. Het werk is gevat in een zeer oud kader waarop ooit een naamplaatje werd bevestigd (waarschijnlijk aangebracht door een voormalige eigenaar / verzamelaar).

Afmetingen 53.5 × 34.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig
Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

m.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Hobbema, Meindert Lubbertsz.

Meindert Hobbema werd op 31 oktober 1638 in Amsterdam geboren en overleed in die plaats op 7 december 1709. Hij behoort tot de Noord-Nederlandse school en was een leerling van Jacob Isaacksz. van Ruisdael. Had niet alleen veel navolgers (Jan Hooft en George Vincent) maar ook veel invloed op anderen (Drielst, Achenbach, Blechen, Anderson, Barker, Crawford, Crome, Scheuren, Tull en Schindler e.v.a.). Buiten begenadigd kunstschilder was Hobbema in Amsterdam ijkmeester voor wijn en oliën. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hobbema, Meindert Lubbertsz..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vriendelijk landschap met boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.