Bosgezicht II

Artikelnummer: CO 248.025
Onderwerpen: ,

Prachtig oerbos aan het begin van de winter van de bekende en steeds meer gewaardeerde Belgische schilder H.J. Pauwels. Pauwels is een kunstschilder die zonder overdrijven qua creatief vakmanschap mijlenver uitsteekt boven vele van zijn tijdgenoten. Zijn schilderijen vormen een synthese van poëzie, optimisme en impressionisme maar ook enig realisme is in zijn werk te herkennen. Dit schilderij dateert vermoedelijk uit de 50-er of 60-er jaren van de 20ste eeuw.

Afmetingen 88 × 63 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.