Kunstenaar:Sluiter, Willy

Per Stoomvaart My. ‘Nederland’ naar Java

Artikelnummer: CO 289.009

Eén van het fraaiste ooit door een beroemd kunstenaar gemaakt reisverslag. Dit boekwerk – geheel door Willy Sluiter geïllustreerd – is een topper en feitelijk een stripverhaal avant la lettre! Litho’s en kopieën van aquarellen en tekeningen volgen elkaar in deze uitgave in een adembenemend tempo en schoonheid op. Ook gaat Willy Sluiter de sociale verhoudingen tussen kolonisator en de lokale bevolking bepaald niet uit de weg.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Samenstelling collectie

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Per Stoomvaart My. 'Nederland' naar Java'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.