Breiende non

Artikelnummer: CO 1620.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Mies Callenfels-Carsten bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel VI) van Mies Callenfels-Carsten: Breiende  non.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Callenfels-Carsten , Mies

Mies Callenfels-Carsten (naamvarianten: Mies Callenfels, Mies Carsten, Maria Petronella Carsten, Mies Voorstad-Carsten) werd op 3 september 1893 in Roermond geboren en overleed op 11 september 1982 In Middelburg. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij David Bautz, Henk Meijer (1884-1970) en Albert Roelofs. Mies aquarelleerde, schilderde en tekende voornamelijk landschappen, portretten en stadsgezichten. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Callenfels-Carsten , Mies.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Breiende non'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.