Kunstenaar:Strij, Jacob van

Het oorlogsschip ‘Hercules’ (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1541.002

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

  1. Carel Frederik Bendorp
  2. Aart Schouman
  3. Abraham van Strij
  4. Johannes Rutten
  5. Ary van Wanum
  6. Jacob van Strij
  7. Abraham van Strij jr.
  8. Martinus Schouman
  9. Frans Jacobus van den Blijk
  10. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Strij, Jacob van

Jacob van Strij (naamvariant: Jacob van Stry) werd op 2 oktober 1756 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 4 februari 1815. Jacob was een zoon van Leendert van Strij en de broer van Abraham van Strij. Hij was ook de vader van Hendrik Johannes van Strij. Hij  vlogde een kunstzinnige opleiding aan de Tekenacademie in Antwerpen en was daarnaast ook leerling bij Andries Lens en Leendert van Strij. Als kunstenaar was Jacob zowel actief in Dordrecht als Antwerpen. Van Strij was naas...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Strij, Jacob van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het oorlogsschip 'Hercules' (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.