Kunstenaar:Witjens, Willem

Calla steelbloemen

Artikelnummer: CO 755.004
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Willem Witjens bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel III) van Willem Witjens: Calla steelbloemen.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef), drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Witjens, Willem

Willem Witjens (naamvariant: Jan Willem Hendrick Witjens) werd op 8 november 1884 in Den Haag geboren en overleed op 14 februari 1962 in Berne bij Zaltbommel (volgens anderen in 's-Hertogenbosch). Witjens volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Eduard Willem Frederik Kerling jr. en Herman van der Weele. Onder zijn eigen leerlingen telde hij later Wim van den Anker, Gerard Menken, Alexander Theo van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Witjens, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Calla steelbloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.