Model Nicolé geschilderd in Jugendstilstijl

Artikelnummer: CO 125.001
Onderwerp:

Een niet alleen buitengewoon fraaie aquarel van Pieter van der Hem maar zonder meer een sleutelwerk van meer dan museale kwaliteit van deze zeer begaafde kunstenaar. Zijn vaste Parijse model Nicolé beeldt als een volleerd actrice – qua kleding, qua opmaak, qua opsmuk en qua houding – een grande dame uit het begin van de 20ste eeuw uit en levert samen met de sierlijke fantasie paradijsvogel en onvergetelijk beeld op. Alsof je met een gezamenlijke productie van Henri de Toulouse-Lautrec, Jan Toorop, Arnold Bocklin en Alphonse Mucha wordt geconfronteerd. Deze vaststelling rechtvaardigt de conclusie dat Piet van der Hem meer was dan een begaafd kunstenaar.

Afmetingen 48 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, reverse

Stijl

Vindplaats origineel

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Model Nicolé geschilderd in Jugendstilstijl'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.