Kunstenaar:Sluiter, Willy

De eerste vrouw in de Tweede Kamer

Artikelnummer: CO 289.059

Willy Sluiter was als illustrator zeer breed georiënteerd. Van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters, leaflets als bladmuziekverfraaiingen bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze (geniale) Dordtse kunstenaar te krijgen. Hier één van de zeer vele bladmuziekillustraties; in dit geval een liedje gecomponeerd en geschreven door Clinge Doorenbos. (kleuruitvoering). Volledigheidshalve is er totaal overzicht van bladmuziek van Clinge Doorenbosch (De Canter) toegevoegd.

Afmetingen 26.3 × 34 cm
Diversen

gedicht / liedje / gezang

Genootschap

,

Samenstelling collectie

,

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De eerste vrouw in de Tweede Kamer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.