De ‘Jacob Cats’ (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1254.002

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

 1. Carel Frederik Bendorp
 2. Aart Schouman
 3. Martinus Schouman
 4. Abraham van Strij
 5. Johannes Rutten
 6. Ary van Wanum
 7. Jacob van Strij
 8. Abraham van Strij jr.
 9. Martinus Schouman
 10. Frans Jacobus van den Blijk
 11. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Blijk, Frans Jacobus van der

Frans Jacobus van der Blijk (naamvariant: François J. van der Blijk) werd op 25 september 1806 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 4 augustus 1876. Frans was leerling bij Johannes Christiaan Schotel. Als kunstenaar was hij onder andere actief in Dordrecht en langs de Nederlandse kust, in Vlaanderen en Frankrijk. Blijk was actief als schilder, tekenaar en aquarellist en had een sterke voorkeur voor marines, stads- en kustgezichten alsmede topografische onderwerpen. Vermeld...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Blijk, Frans Jacobus van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De 'Jacob Cats' (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.