Gestrande platbodem op rotspunten

Artikelnummer: CO 215.003
Onderwerpen: ,

Een zeer – voor Hendrik Mesdag – bekende maritieme olieverfcompositie. Wonende in De Haag was het steeds weer de zee of de kust dat hem – als kunstenaar – inspireerde. Dit – betrekkelijk kleine – zeer oude doek is mogelijk een voorstudie geweest voor één van zijn latere magistrale olieverven. Helaas is de geschiedenis van dit – uit een particuliere Belgische collectie stammende – werk weinig bekend. Vermoedelijk heeft het aanvankelijk vele jaren in een betrekkelijk vochtige omgeving gehangen (een boerderij?? o.i.d.) gezien de zeer matige toestand van het oorspronkelijke doek.

Afmetingen 43 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Mesdag, Hendrik W.

Hendrik Willem Mesdag (signeerde als H.W. Mesdag of met monogram M / HWM) die getrouwd was met Sientje van Houten en de neef van Laurens Alma-Tadema was, werd in Groningen op 23 februari 1831 geboren en stierf in Den Haag op 10 juli 1915. Hij werkte als kunstenaar zowel in Groningen, Oosterbeek, Brussel, Norderney (eiland) als Scheveningen. Ofschoon Mesdag officieel autodidact was leerde hij veel van zijn oudere collegae: Laurens Alma Tadema, Johannes Warnardus Bilders, Cornelis Bernard...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag, Hendrik W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gestrande platbodem op rotspunten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.