De tekenles (Op Kunstb 1971)

Artikelnummer: CO 1522.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Abraham van Strij I genaamd Tekenles opgenomen in jaargang 1971 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Strij (I), Abraham van

Abraham van Strij (I) [naamvariant: Abraham van Stry (I)] werd op 31 december 1753 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 7 maart 1826. Hij was een zoon van Leendert van Strij en de broer van Jacob van Strij. Wie, hoe en wanneer hij kunstzinnig werd opgeleid is ons niet bekend. Wel weten we dat hij in de leer ging bij Joris Ponse en Leendert van Strij. Onder zijn eigen leerlingen telde hij onder andere Peter Rudolph Kleijn, Johannes van Lexmond, Jacob de Meijer, Johannes Rutten, Joha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Strij (I), Abraham van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De tekenles (Op Kunstb 1971)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.