Kunstenaar:Moulijn, Simon

De wereld in zwart en wit

Artikelnummer: CO 1253.002

Cornelis Veth leverde met de tekst ‘Grafische Kunst en Samenleving” een belangrijke sociologische bijdrage aan de publicatie van de Vereniging tot Bevordering der Grafische Kunst i.s.m. de Exlibris-Kring der Wereld Bibliotheek Vereniging (zie CO 113.012). Tevens leverden een keur van kunstenaars een bijdrage in de vorm van gravures ter illustratie of titel- en sluitvignetten waaronder kunstenaars die deel uitmaken van de museale collectie van Caput Ovis. Hier de bijdrage van Simon Moulijn. De overige bijdragen van de andere kunstenaars zijn ter informatie bijgevoegd.

Jeanne Bieruma Oosting (pag. 60 Vaas met bloemen)

Dick van Luijn (pag. 66 E.A. Poe: vertellingen)

Hendrik Haverman (pag. 39 Moeder en Kind)

Theo van Hoytema (pag. 32:Drie hanen)

Thijs Mauve (titel- en sluitvigneten)

Simon Moulijn (pag.35: Droombos)

Jan Veth (pag. 37 Portret Augustus Bebel)

Via de zoekfunctie ‘kunstenaar of ‘objecten’ kunnen de diverse bijdragen ook worden bekeken.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Moulijn, Simon

Simon Moulijn (monogrammeerde als M95 of M96 etc,) werd op 29 juli 1866 in Rotterdam geboren en overleed op 2 november 1948 in Den Haag. Moulijn volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Later werd hij zelf benoemd tot leraar lithografie aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé. Onder zijn eigen leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moulijn, Simon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De wereld in zwart en wit'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.