Kunstenaar:Vos, Peter

Decamerone 4 (zevende en achtste dag)

Artikelnummer: CO 698.089

Dat Peter Vos een zeer ruime fantasie had, maakten zijn tekeningen als zodanig al duidelijk maar dat hij ook qua onderwerpen weinig scrupuleus was, wordt met de serie ‘meesters der galante vertelkunst onderstreept. De 10 deeltjes werden door hem als boekillustrator zowel van frivole omslagen als illustraties voorzien. Hier het vierde deeltje: Decamerone deel 4 (naar Giovanni  Boccaccio).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Uitgever kaarten Toorop

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Decamerone 4 (zevende en achtste dag)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.