Gerda’

Artikelnummer: CO 1006.002

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Wilhelmina Carbin-Gips bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel VI) van Wilhelmina Carbin-Gips: ‘Gerda’.

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Carbin-Gips, Wilhelmine

Wilhelmine Carbin-Gips (naamvarianten: Mien Carbin-Gips, Wilhelmina Carbin, Wilhelmina Gips) werd op 28 augustus 1897 in Vrijeban bij Delft geboren en overleed op 28 oktober 1975 in Oosterbeek. Zij was de dochter respectievelijk kleindochter van Abraham Gips respectievelijk Cornelis Gips. Wilhelmine volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde onder andere lessen bij David Bautz en Frits Jansen (1856-1928). Als kunstenares was zij vooral ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Carbin-Gips, Wilhelmine.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gerda''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.