Kunstenaar:Rueb, Gra

Kinderkopje

Artikelnummer: CO 1609.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Mej. G.W.J.R. Rueb bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel I) van Gra Rueb: Kinderkopje.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Rueb, Gra

Gra Rueb (naamvarianten: Mej. G.W.J.R. Rueb, G.W.J.R. Rueb, Gertharda Johanna Wilhelmina Rueb; mnogrammeerde als GR, G.r. of g.R.) werd op 4 september 1885 in Breda geboren en overleed op 26 december 1972 in Den Haag. Zij was leerling bij onder andere Antoine Bourdelle en Toon Dupuis. Later gaf ze zelf weer les aan Anna Clasina Op 't Land. Naast ornamentalistisch beeldhoudster was Gra ook medailleuse (van penningen), tekenares en monumentaal kunstenares. Als kunstenares was zij voorn...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rueb, Gra.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderkopje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.