Mej L de B

Artikelnummer: CO 1613.001
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Jean Albert Pollones bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel III) van Jean Albert Pollones: Mej. L. de B..

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Pollones, Jean Albert

Jean Albert Pollones werd op 23 september 1882 in Amsterdam geboren en overleed op 16 juni 1972 in Den Haag. Pollones volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Académie Colarossi te Parijs en aan de Académie Julian eveneens te Parijs. Als schilder en (pen)tekenaar kregen vooral zijn figuurvoorstellingen bekendheid. Jean was als kunstenaar vaak te vinden in Amsterdam, Bussum, Parijs, Rome, Madrid, en Den Haag. Pollones was lid v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pollones, Jean Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mej L de B'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.