Merwede bij de Riedijkspoort (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1543.004

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

  1. Carel Frederik Bendorp
  2. Aart Schouman
  3. Abraham van Strij
  4. Johannes Rutten
  5. Ary van Wanum
  6. Jacob van Strij
  7. Abraham van Strij jr.
  8. Martinus Schouman
  9. Frans Jacobus van den Blijk
  10. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Meer informatie:
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Schouman, Martinus

Martinus Schouman werd op 29 januari 1770 in Dordrecht geboren en overleed op 30 oktober 1848 in Breda. Hij was de zoon van Apolonius Schouman en Adriana Koning, broer van Aert Schouman (II), vader van Isaak Schouman en achterneef van de meer bekende Aert Schouman (I). Martinus volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Tekenacademie. Daarnaast was hij leerling bij Aert Schouman en Michiel Versteegh. Zelf telde hij later onder zijn eigen leerlingen onder andere Pieter Arnout Dijxhoorn...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schouman, Martinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Merwede bij de Riedijkspoort (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.