Kunstenaar:Rutten, Johannes

Panorama van Dordrecht (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1539.001

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

  1. Carel Frederik Bendorp
  2. Aart Schouman
  3. Abraham van Strij
  4. Johannes Rutten
  5. Ary van Wanum
  6. Jacob van Strij
  7. Abraham van Strij jr.
  8. Martinus Schouman
  9. Frans Jacobus van den Blijk
  10. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Rutten, Johannes

Johannes Rutten werd op 31 juli 1809 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 6 oktober 1884. Rutten was leerling bij onder andere Georg Adam Schmidt, Abraham van Strij (I) en Jacob van Strij. Johannes was als kunstenaar zijn gehele leven voornamelijk actief in Dordrecht en concentreerde zich vooral op kerkinterieurs en stadsgezichten. Vermeld in Immerzeel, Scheen, Witt Checklist.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rutten, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Panorama van Dordrecht (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.