Kunstenaar:Hartman, Wibbo

Portret (Paul van Eeden)

Artikelnummer: CO 1618.001
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Wibbo Hartman bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel V) van Wibbo Hartman: Portret.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hartman, Wibbo

Wibbo Hartman (naamvariant: Wibbo Charles Justinus Eduard Hartman) werd op 2 november 1903 In Semarang (Indonesië) geboren en overleed op 22 september 2003 in Doorwerth. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Bon Ingehousz en Henk Meijer (1884-1970). Als kunstenaar was hij werkzaam in Den Haag, Nederlands Indië, Italië, Frankrijk en Spanje. Van zijn schildersezel kwamen vooral bloemstillevens, landschappen,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hartman, Wibbo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret (Paul van Eeden)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.