Kunstenaar:Goedhart, Jan

Portret

Artikelnummer: CO 1619.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Jan Goedhart bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel VI) van Jan Goedhart: Portret.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Goedhart, Jan

Jan Goedhart (naamvariant: Jan Catharinus Adriaan Goedhart) werd op 28 juni 1893 in Siloe Toewa (Indonesië) geboren en overleed op 16 september 1975 in Voorburg. Jan volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij Carel Lodewijk (I) Dake, Johannes Hendricus Jurres en Nicolaas van der Waay. Zelf leidde hij Jan Massink op. Als kunstenaar was hij actief in onder andere Amsterdam, Den Haag, Tübbingen (Duitsland) en...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Goedhart, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.